Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس سلیمی نمین، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص اعترافات اخیر ظریف در مورد عدم مطالعه دقیق متن برجام اظهار کرد: در دولت گذشته با توجه به تمایلاتی که روحانی داشت، مذاکرات بسیار سیاسی شد یعنی از حوزه کارشناسی خارج شده و یک عقبه قوی سیاسی پیدا کرد.

وی با بیان اینکه وقتی مسئله ای اهداف سیاسی پیدا کند، از مسیر دقیق خود خارج می‌شود، افزود: ما شاهد بودیم حضور حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور سابق که نه کارشناس بود و نه اینکه زبان انگلیسی می‌دانست در هیئت مذاکره‌کننده صرفا برای این بود که این هیئت را تحت فشار قرار دهد تا هر چه سریع‌تر با کشورهای عضو 1+ 5 به توافق برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ادامه داد: از این مسئله می‌توان دریافت که دولت گذشته از یک مذاکره کارشناسی که باید هر چه دقیق‌تر دنبال می‌شد تا منافع مردم بهتر در آن لحاظ شود، صرفا بهره برداری سیاسی کرد و متاسفانه نتیجه چیزی شد که در حال حاضر شاهد آن هستیم.

سلیمی نمین گفت: در مذاکرات برخی ضمائم خوانده نشده بود و بعدها که این ضمائم در داخل کشور مورد مطالعه قرار گرفت مشخص شد که آقایان از محتوای برجام اطلاع کافی نداشتند.

وی با بیان مطلب فوق ادامه داد: اظهارات ظریف تجربه جدیدی را پیش‌روی ما قرار داد که در مذاکرات با غرب باید بسیار دقیق عمل کرد، چرا که آنها مذاکرات را آن قدر طولانی می کنند تا مذاکره‌کنندگان عملا توان و انرژی خود را از دست داده و دقت کافی بر روی موضوع نداشته باشند و این ترفندهایی است که توسط غربی‌ها به کار گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که تیم مذاکره‌کننده ما از کارشناسان خبره برخوردار نبود، اما به گونه‌ای عمل می‌کرد که گویا در تمام زمینه‌ها به خصوص در زمینه زبان‌شناسی دارای تبحر لازم است.

این کارشناس افزود: درست است که ظریف زبان انگلیسی می‌داند اما زبان‌شناس نیست، تیم مذاکره کننده باید از چند زبان‌شناس استفاده می‌کرد، چراکه واژه‌های انگلیسی دارای معانی گوناگونی است و می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد به‌طوری که بعدها در تفسیر آن دچار مشکل شویم.

وی همچنین اذعان کرد: اظهارات ظریف بیان‌کننده این موضوع است که مذاکره با غرب را نباید با مسائل داخل کشور و مسائل اقتصادی و رقابت‌های سیاسی پیوند زد، چرا که هنگامی این پیوندها صورت گیرد، به طور طبیعی بحث از مسیر کارشناسی خارج خواهد شد.

سلیمی نمین در پایان تاکید کرد: اشتباه فاحش روحانی این بود که مذاکرات را از شورای امنیت خارج کرد به‌طوری که هم تیم مذاکره‌کننده وهم تیم نظارت‌کننده یکی بود، اما اکنون تصمیم بر این است که تیم مذاکره‌کننده فقط مجری باشد و تیم سیاست‌گذار و نظارت‌کننده در شورای امنیت ملی این بخش را دنبال کند که این مسئله طبیعتا میزان خطا را به حداقل ممکن خواهد رساند.

انتهای پیام/

صفیه رجایی هرندی کد خبر: 1115174 برچسب‌ها برجام

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: برجام تیم مذاکره کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود

 به گزارش تابناک، محمد ایمانی در کانال تلگرامی عقل و انصاف نوشت: اردیبهشت ۱۴۰۰، درز فایل صوتی گفت‌وگوی محرمانه ظریف با «مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری»، اعتراض‌ بسیاری را موجب شد. او در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی کرده بود.

سه سال بعد، سعید لیلاز که فرد مصاحبه‌کننده بود، می‌گوید افشای آن فایل (که قرار بود محرمانه و برای ثبت در آرشیو و اسناد ملی باشد) عمدی بوده است!

لیلاز در گفت‌وگو با شرق، درباره این که چرا حامی مذاکره بود اما منتقد برجام شد، می‌گوید: من آن زمان موافق مذاکرات برابر بودم. اتفاقا اگر ما برجام یک را امضا نمی‌کردیم و به شکست نمی‌رسید، من مخالف جدی برجام ۲ و ۳ نبودم؛ ولی وقتی برجام این سرنوشت را پیدا کرده است، دیگر برجام‌های بعدی فایده‌ای ندارد. مخالفت من نتیجه یک سیر تحلیلی از تطور تاریخی مذاکرات و نتیجه آن است. وقتی ما نتیجه برجام را در شرایط کنونی می‌بینیم، واقعا دیگر نباید نگاه مثبتی به مذاکرات نابرابر- تاکید دارم مذاکرات نابرابر- داشت.

او درباره افشای فایل گفت‌وگوی محرمانه‌اش با ظریف اظهار کرد: من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متاسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.

لیلاز می‌افزاید: «آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد.

او می‌گوید: اکنون ایران زمین بازی را عوض کرده. غنی‌سازی را تا ۶۰ درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید».

یادآور می‌شود ظریف در  مصاحبه مورد بحث، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی می‌کند.

ظریف به شکلی مغرضانه و تحریف‌آمیز گفته بود: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که می‌گفت می‌خواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری. وقتی میدان [نظامی] تصمیم‌گیر باشد، این می‌شود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، ‌این می‌شود که می‌توانند با ما بازی کنند.»

ظریف همچنین گفته بود: «بین ۲۳ تیر ۹۴ که برجام نهائی شد تا ۲۶ دی ۹۴ که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت ‌سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق ضربه زد؛ سفر سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (۲۲ دی ۹۴)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و... سفر آقای سلیمانی به روسیه، به اراده مسکو شکل گرفت، نه به اراده ما. ادعا می‌کنیم که آقای سلیمانی، پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود.».

این روایت غلط -که آمریکا را برای گردن‌کشی و گروکشی بیشتر در مذاکرات احیای برجام تشویق کرد- در حالی بود که خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره سفر شهید سلیمانی به مسکو نوشته بود:

«دیدار مهم ژنرال سلیمانی با پوتین، نقشی مؤثر در نقش‌آفرینی روسیه در جنگ سوریه داشت. یکی از قدرتمندترین مقامات نظامی ایران، نشستی سه‌ ساعته را با پوتین داشت تا او را متقاعد کند. سلیمانی و پوتین، نقشه‌ها و عکس‌ها را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسی‌ها نشان داد گروه‌های ‌تروریستی، در صورتی که مسکو وارد عمل نشود، فعالیت‌شان را به نزدیکی روسیه در قفقاز گسترش خواهند داد. در این نشست درباره برنامه تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق، سوریه، ایران و روسیه توافق شد. این نقش‌آفرینی، حاکی از نفوذ شدید ایران در منطقه است».

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند
  • آغاز رژه «روز پیروزی» در میدان سرخ مسکو زیر بارش برف
  • برادر همسر رهبر انقلاب: به واسطه های چند رجال سیاسی گفتم با هیچ کسی ملاقات نمی کنم /می خواهم در مجلس مستقل باشم
  • توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند
  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است